Krik . krik . krik
Beijing ?

Saturday, 23 August 2014 @ 07:31 | 0 Comment [s]

Assalamualaikum .

Seems ramai  org tanya " Wei yaya , camne kau dapat yg Beijing tu ? " " Kau apply online ke cemane " Bla bla bla blaa . Okay meh sini aku nak ceria sikit pasal tu .

Macam ni , kan aku apply IPG , yg mcm ramai buat tu . Pastu lepas saringan pertama tu pergilah ujian bertulis dgn ujian kecergasan kan . pastu alhamdulillah lulus ( aku bersyukur terlampau sebab aku lari pancit kot ! ) pastu pergi temuduga yang ada panel2 tuu . Waktu temuduga tu aku beruntung sangat kebetulan semua ahli kumpulan aku okay okay lah takde lah yg pasif melampau takde lah berdo0h sangat sembang nyaa . So so je . Okaiylah . Aku pun rasa okay lah (sikit konfiden ade harapan akan dpt . Ceh ) Cume penemuduga tu ada tanya aku " Kalau saya tukar awak kos bahasa takpe? " Dah dia tanya waktu tu kan , konfem lah nak jawab yg konfiden  je " Nak ! Inshaallah saya akan melakasanakan amanah yg diberi dengan sebaik mungkin " Jawab nak confiden je kan . hahaha

Pastu mcm biasa lah jalani kehidupaan matrik (yg scary) bagi aku . Suasana dia seronok taw . petang2 pegi bersukan rumet best classmate best cafe makanan murah best CUMA cara belajar dia tuhhhh mak aii laju nyaa semput taw kuliah nya tuto nya assigmen pehh mmg sapa yg maintain je tu mmg aku tabik ar otak apakk ah pandai . Hari berganti hari , sampai lah hari yg ditunggu . Eceyy hari selasa ,mmg aku ingat . Hari tu saja lah pakai semngat sikit acah lawa lahh kan ( taktahu lah betul lawa ke tak tapi pat lima org jugak lah tanya "Eh kenapa lawa2 ni ?" NGEH " Pastu cerdik apa aku ni aku pun taktahu boleh kedit kosong , nak check cemana . pastu dia kata pukul 12 tgh hari result keluar . So mmg segala kuliah kelas tuto mmg mcm angin lalu je lah punya lah cuak nak tahu result kan .

Pastu dalam 12 lebih , mak aku forward mcj yg permohonan aku gagal . Waktu dlm dewan kuliah . Aku baca terus mcm tu .. pastu terus mcam .......................... T.T Drama lah apa lagi . Berderai air mata kau ! Dah lah haritu kebetulan duduk sblah budak laki . Diorang pandang pon lain mcm je . Kemain aku tersedu2 terangkat2 bahu sob sob sob tak hirau org  dah . pastu penat sesi air mata bertisu2 bagaiii . Kelas tuto je lah mcm biasa . Tetiba , call dari ayah masuk ( actually waktu tu aku tgh main phone tak focus langsung dlm kelas sedih punyaa pasal ) . Over sgt lah kan nak jawab call ayah aku time tu , Dah lah sir tgh bertuto kan . Aku pon biar je . Tetiba mesej masuk dari ayah aku" JAWAB CALL.URGENT ! " Waktu tu gelabah sangat terus angkat tangan mintak pegi tandas menonong bawak phone . Sampai tandas TETTTT ! Kedit kosong nak tepon pakai apa . kah kah kah , lupa nak simpan sikit bodoh tu hHAHHAAAAA . Nasib baik ayah call lagi ckp " Angah dpt pegi China . Belajar Mandarin ... " Ayah aku tak habis ckp lagi aku dgn gelojohnya " NAKKKK !!! " pastu bagi lah ic ngan nama penuh sgala bagai via text (phone member aku . Jgn lupa . Kedit KOSONG kan  ). Pastu mcm tu je lah . Aku ni kemain mengetit nk keluar matrik cepat2 tapi mak aku tak bagi . Yelah setakat call je kot . Kalau prank call acanerr ? Mak suruh tungu black and white dulu..

Akhirnya dapat lah surat (tu  pun lama gila umagaiii menunggunya ) pastu suruh buat mc buat pasport etc etc . pastu pegi btn pre-depart  .. Haaa sekarang ni aku tunggu je lah  bila dpt tarikh fly . DOAKAN SEGALA BERJALAN LANCAR YAA . DOAKAN AKU JADI KE CHINA YAA . DOAKAN AKU RAJIN DAN BERSEMANGAT BELAJAR BAHASA MANDARIN YAA . DOAKAN AKU TAK KENA KEJUTAN BUDAYA YAA . DOAKAN AKU BERJAYA JADI CIKGU COMEL YAA *ehhh . Hihihi Assalamualaikum . Genite ppl :)


Older Post | Newer Post

just typical yaya and i love the way i am ❤

Entry Tumblr

  • Penganggur terhormat -.-
  • Biskut Import Jepun : Ikhtilat by Inche Kopiah
  • KMM-to-go
  • Tarapapa Tuesday
  • CARA MENGHILANGKAN EYEBAG ( MATA PANDA )
  • Alhamdulillah :)
  • Perubahan itu PERLU :)
  • Benda mahal memang kena jual mahal okay :')
  • Get well , dear :')
  • Ilma . Aku . Telekung :) *tittle ntah pape



  • The Credits!

    Template by : Sharanichi Potter
    Header By: Damia
    Re-Edited : Ilya:)

    Best View at GOOGLE CHROME (: