Krik . krik . krik
CARA MENGHILANGKAN EYEBAG ( MATA PANDA )

Sunday, 6 April 2014 @ 03:02 | 0 Comment [s]

Assalamuaikum . Wuhuu . Tadi an aku godek godek gambar selfie aku yang sikit punya banyak tu taw . Saja je lah bosan bakhang . Pastu aku ni ya ampun , terkujat aku tengok muka aku sendiri , ya Allah besarnya EYEBAG kau !! Rasa terkejut dan stres tengok tuhh , rasa macam taknak selfie dah taw seumur hidup . Sumpah takut tengok ! HAHAHA .

So , aku merajinkan diri pergi google macam mana lahh eak nak hilangkan Si Handsome Eyebag nii . Sebab terjadi mende nii senang je . Tak cukup tidur dan tak dapat tidur yang berkualiti . Memang sah lahh . Time SPM dulu ye lahh bereyebag stay up kononnya . Ni hahh sekarang bereyebag nii tak lain tak bukan asyik bertweet tweet sampai tak sdar pukul berapa dah . Ahh ! Menyesal nya . Menyesal nya . Sobs sobs . Padan muka aku T.T

Cara untuk hilangkan dia ialahh :

1) Uncang Teh
Setelah membancuh teh, jangan buang uncangnya. Letakkan uncang teh itu pada mata dan biarkan selama 25-30 minit. Sementara ia merawat, anda hanya perlu berehat atau tidur sahaja.
2) Timun
Ramai yg sedar dan akui betapa bagusnya timun pada mata. Untuk hilangkan eyebag, letakkan 2 potong hirisan timun segar pada mata selama 25 minit. Bukan hanya hilangkan eyebag, timun juga bagus untuk merawat radang pada kelopak mata.
3) Kentang
Selain timun, kentang juga bagus untuk kurangkan eyebag. Potong nipis kentang dan letakkan pada bahagian mata. Biarkan 15-20 minit sebelum diangkat.
4) Susu
Boleh juga gunakan susu sekiranya cara di atas tak berjaya. Caranya celupkan kapas ke dalam susu dan letakkan di kelopak mata. Biarkan selama 20-30 minit. Insyaallah masalah eyebag akan berkurangan.
5) Putih Telur
Sapukan sedikit putih telur pada bahagian mata. Biarkan selama 20 minit sebelum dibilas dengan air bersih. Cara ini bukan saja merawat eyebag, namun akan buatkan mata semakin segar.
6) Air kosong
Amalan minum air kosong yg banyak juga membantu kurangkan eyebag atau kantung mata. 1 atau 2 jam sebelum tidur, anda digalakkan minum air kosong. Kekerapan membuang air kecil akan mengurangkan penyimpanan air di bawah mata dan mengelakkan berlakunya eyebag.
Tudiaa tudiaaaaaaa . Hahh ,  so mari lah kita amalkan sama sama ye . Itupun kalau anda bereyebag sperti aku . Hwaaa ! Ke aku sorang je yang ada hah ? Atotooo . Aku pun tak tahu mende ni berkesan ke idok . Yelahh , aku baru kumpul data , baru nak try and error . Selamat lahh kalian .


Alalaaa , baby ni pun ade eyebag . HAHAHAHA . Stay up ke baby ? 


Older Post | Newer Post

just typical yaya and i love the way i am ❤

Entry Tumblr

  • Alhamdulillah :)
  • Perubahan itu PERLU :)
  • Benda mahal memang kena jual mahal okay :')
  • Get well , dear :')
  • Ilma . Aku . Telekung :) *tittle ntah pape
  • WELC ❤ME 2014 ヅ
  • I'm busy . I'm busy --'
  • I'm Free★
  • Termeterai sudah ...
  • This is the WORST !! *tetiba



  • The Credits!

    Template by : Sharanichi Potter
    Header By: Damia
    Re-Edited : Ilya:)

    Best View at GOOGLE CHROME (: