Krik . krik . krik
Perubahan itu PERLU :)

Saturday, 15 March 2014 @ 21:40 | 0 Comment [s]



Assalamualaikum , serius lama sangat dah hapdate blog nii , terakhir pon join GA je . Huhu

Okeiy , berbalik pada tajuk kan . Perubahan . perubahan . perubahan . Ya , aku perlukan perubahan . Hmmm . Rasa terlambat sangat , rasa berdosa sangat , rasa macam macam laa .

Jadi, aku decided , aku memang kene berubah .

Setelah aku pikirkan , aku dah highlight perkara yang aku kene berubah .
Dan yang paling obvious ialah pakaian . Hmm hmm hmm . Dosa yang terus terusan selagi orang tengok , orang kata . Hmm hmm . Bukan senang taw . Nak berubah mesti rasa janggal . Mesti orang sekeliling pandang lain . Tapi menutup aurat tu bukan pilihan tapi kewaipan . Aku tertarik dengan satu quote nii .

" Tak semestinya kena pakai tudung labuh macam telekung baju terseret lantai bagai . Cukuplah menutupi yang wajib . Menutupi bukan membaluti ya . Tapi lebih baik labuhkan sikit dari yang wajib . Yang tertutup itu lebih indah :) "

Hmm , doakan aku mampu berubah . Aku pun ingin yang terbaik untuk diri aku . Takde niat pon entri untuk riak , menunjuk atau apa . Harap tidak terlihat sebegitu . Hanya pesanan untuk diri sendiri .

Ya Allah , permudahkan segalanya , semoga aku istiqamah untuk berubah , kuatkanlah iman ku , pimpin aku ke jalan yang benar .Amin Ya Rabbal Alamin .




Older Post | Newer Post

just typical yaya and i love the way i am ❤

Entry Tumblr

  • Benda mahal memang kena jual mahal okay :')
  • Get well , dear :')
  • Ilma . Aku . Telekung :) *tittle ntah pape
  • WELC ❤ME 2014 ヅ
  • I'm busy . I'm busy --'
  • I'm Free★
  • Termeterai sudah ...
  • This is the WORST !! *tetiba
  • Last Entry :/
  • SPM™ ---> Az▲m T▲hun B▲ru ヅ



  • The Credits!

    Template by : Sharanichi Potter
    Header By: Damia
    Re-Edited : Ilya:)

    Best View at GOOGLE CHROME (: