Krik . krik . krik
Cendawan bergerak :D

Friday, 14 December 2012 @ 07:43 | 0 Comment [s]

Assalamualaikum . Tahu apakah itu CENDAWAN BERGERAK ? * angkat kening . itulah panggilan a.k.a ejekan yg diberikan untuk tudung labuh . Sadis tak ? Mau tak sadis . Haha . 
  Tudung labuh memang sinonim  dengan budak SMKA atau SMA atau apa apa sekolah jer lah yang ada A tu . Motif aku tulis entry ni ialah : MASUK LAA SEKOLAH AGAMA
 "So what ? Kau ingat budak skolah agama tuh bagus sangat ? Hipokrit jer , beb ! "
 " Eleh , setakat amik Arab , ingat ade jaminan masuk syurga ? "
Okeiy , stop semua bende ngarot nih .. Tujuan aku ialah nak buka mata korang yang masuk skolah agama mmg takkan jadi alim ulamak segala bagai , tapi at least kau ade basic agama . Tahu Mathurat tu ape . Tahu solat Dhuha tuh ape . Tahu Taklim tuh ape . sekurang kurangnya akn datang , kau takde laa bingai sangat . Faham .
" Eh , kami dah form 5 , sekolah agama apa lagi ? "
TAK , aku tujukan kepada mereka yg sedang memilih skolah . Tak sabett ==' 

Berbalik kepada topik , memang betul keluaran sekolah agama memang tak perfect pun.Kat sekolah pakai tudung labuh , kat luar TAK . Kat sekolah pakai sarung kaki , kat luar TAK . Kat sekolah pakai baju muslimah , kat luar TAK . TAPI  TAPI TAPI sekurang kurangnya mereka tak seteruk budak budak lain . Mereka ada iklim dini , tau apa itu halal haram . Tau apa itu maksiat :D Takde lah nak bertepuk tampar dengan budak laki , berkongsi botol dengan budak laki * ini jijik ! mungkin ada budak sekolah agama yang buat , tapi sangat sedikit :)

   Apa yang aku maksudkan sebagai ASAS AGAMA ? Maksudnya , kalau di sekolah, mereka pakai tudung labuh yang panjang berjeler , kecik sket jer dari telekung , even mereka tak pakai pon semua tu kat luar , tapi mereka akan still pakai tudung yang menutup dada . Sebab apa ? Sebab mereka tahu , pakai tudung kene tutup dada . Kalau kat sekolah mereka pakai sarung kaki , tapi kat luar memang mereka tak pakai sarung kaki tapi mereka akan pakai something yang tertutup mcm sneaker etc etc  yang secara tak langsung menutup kaki mereka . memang ada yang tak lakukan secara berterusan tapi tak salah untuk berubah . Jujur , aku TAK pakai sarung kaki pon sebelum ni , tapi lepas kawan aku nasihat , cerita macam2 , aku try laa pakai *tapi tak sepenuhnya lagi . 
    
    Nampak tak yang korang perlu ada basic agama nak hidup taw . Bukan selamba badak kau jer . Hidup ni cuma smentara , yang akhirat tu menunggu . 

NOTAKAKI : Taw tak , kalau kita mcj ngan dak laki , kita kne bagitaw ayah kita . Kalau tak , ayah kita dikira DAYUS . Seram =='
       

         


Older Post | Newer Post

just typical yaya and i love the way i am ❤

Entry Tumblr

  • *Nothing to display*
  • Kenal Ayuni and Lyana Evans ?? *angkatkeningtinggi...
  • Cerita TAZKIRAH MAGHRIB dulu tuhh by Shafiq
  • In love ?? Err =='
  • 4 Ak 2012 >>> Melabuhkan tiraii . Sobs
  • FAIL Arab Tinggi >> Sabar jew lah :D
  • GEmpar !! Teori kemunculan DAJJAL di SUKAN OLIMPIK...
  • DupDapDupDap>>>Majlis Khatam Al-Quran ;)
  • *Kriut.Kriut Penatnyaa shopping !!
  • GelakGempitaKamiKami ! * Just the way we are :D



  • The Credits!

    Template by : Sharanichi Potter
    Header By: Damia
    Re-Edited : Ilya:)

    Best View at GOOGLE CHROME (: